Köpvillkor

Priser
Alla priser som anges är i svenska kronor inklusive moms, för närvarande 25%.
Alla varor säljs var för sig, även om det finns flera varor på en bild, säljs de styckevis om det inte uttryckligen står i varubeskrivningen att de säljs i par eller i set.

Betalning
Du kan välja mellan följande betalningssätt;

– Förskottsbetalning: Kontakta oss om du vill betala med kontoöverföring.
När betalningen finns på vårt konto skickar vi varorna som är beställda (2-3 bankdagar). Ange ditt namn och ordernummer som meddelande. Avgift: 0kr

– Fakturabetalning: Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Knattityd överlåtna till Svea Ekonomi AB. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

– Delbetalning:  Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information. Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.

Allmänna villkor
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

 Kortbetalning: Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar följande kort: Visa och MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Leverans och fraktkostnad 

Vi levererar alla lagervaror på cirka 3-5 dagar. Finns varan inte på lager får du ett mail med förväntad leveranstid.

Beställning av möbler levereras av DHL, se fraktprislista på produktsidan.

Observera att inbärning till en lägenhet INTE ingår i fraktpriset.

Skulle du inte vara anträffbar för leverans inom 7 dagar från det att godset lämnat vårt lager, tas DHL´s avgifter för förvaring ut av dig. Har du avtalat en tid för leverans med DHL och sedan inte finns på plats på avtalad tid tas DHL´s avgifter ut av dig.

Fraktpriset gäller endast för leverans inom Sverige.
Önskas leverans utanför Sverige kontakta oss via e-post för prisuppgifter.

Transport
Om varan kommer bort eller att du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, ska du anteckna detta på fraktsedeln samt omedelbart anmäla detta till kundtjanst@knattityd.se. Det är mottagarens ansvar att inom tre dagar efter mottagandet kontrollera samt anmäla en transportskada.
Vi garanterar att varan är felfri vid avlämnande till transportören.

Reklamation
Vid felaktig leverans eller om varan är defekt eller skadad är vi angelägna om att du kontaktar oss på kundtjanst@knattityd.se så snart som möjligt så vi kan rätta till felet.
Felaktig eller skadad vara skall reklameras inom 5 dagar.
Skicka inte tillbaka någonting utan att kontakta oss först.
Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav löses ej ut av oss.

Öppet köp i 14 dagar
Du som konsument har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar enligt distansavtalslagen.
Returrätt gäller inom 14 dagar efter mottagande.
Vi kräver dock att varan är oanvänd och returneras i originalförpackning med eventuella originalhandlingar. Önskar du returnera en vara står du själv för den totala faktiska fraktkostnaden båda vägar. Den faktiska fraktkostnaden är högre än den fakturerade kostnaden då frakten är rabatterad i webbshoppen.
Efter att vi har mottagit och kontrollerat varan så sätter vi in pengarna för varan på ditt konto alternativt krediterar faktura/delbetaling.

Personuppgiftslagring:

Vi sparar följande persondata om våra kunder:
Kunder: Förnamn, Efternamn, Företag/organisation, E-post, Person-/org.nr, Momsnummer, Adress, Postnummer, Ort, Land, Telefonnummer.
Beställningar: ip-adress, E-post, , Person-/orgnr, Momsnummer, Adress, Företag, Förnamn, Efternamn, Adress, Postnummer, Ort, Telefonnummer.

Som kund kan du när som helst begära utdrag, ändring eller radering av dessa uppgifter.

Kundtjänst
Du når oss via mail där vi svarar samma dag eller per telefon, 08-559 25 666, mellan kl 08:00-17.00, måndag-fredag.

Övrigt
Minderåriga (under 18 år) får ej genomföra köp utan målsmans godkännande.
Knattityd reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella tryckfel.